Tips voor het onderhoud van je zwembad

onderhoud zwembad

Het testen van het zwembadwater op regelmatige basis is erg belangrijk. Als eigenaar van een zwembad wil je zorgeloos kunnen genieten.

Bij dagelijks gebruik van het zwembad, controleer je best dagelijks het water.

Problemen als troebel water, algengroei, …kan je echter missen als kiespijn.Om dit te vermijden, is het uitermate belangrijk om te beschikken over een goede hygiëne van je zwembad.Een correcte en tijdige dosering van de juiste producten is daarvoor erg belangrijk. Gebruik hiervoor een goede zwembadwatertester. Geen tijd om dagelijks het zwembadwater te testen en producten toe te voegen?

Maak het jezelf gemakkelijk en maak gebruik van een volledig geautomatiseerd doseertoestel. Het toestel voert zelf metingen uit en houdt het chloor- en/of pH-gehalte op peil met vloeibare chemicaliën. Graag meer informatie omtrent dit product? info@dldpools.be

Dek het zwembad af wanneer je niet zwemt.

Vuil van buitenaf, zoals takjes en bladeren, daar hebben chemicaliën en je filterinstallatie geen invloed op. Dek het zwembad dus af om vuil van buitenaf te beperken. Leg alleen als je gaat zwemmen het bad open en bloot. Dit zorgt voor een properder zwembad, maar ook voor een besparing van energiekost voor de verwarming.

Verwijder vuildeeltjes regelmatig uit het zwembad.

Als je met regelmaat gebruik maakt van jouw zwembad, dan ontkom je niet aan periodiek onderhoud. Het zwembad schoonmaken is belangrijk. Door het zwembad regelmatig te stofzuigen, worden de vuildeeltjes uit het zwembad verwijderd. Zo blijft het water helder, schoon en zal dat ook de levensduur van het zwembad en de eventuele zwembadpomp en filters verlengen.

Uw zwembad stofzuigen.

Er zijn heel wat stofzuigers op de markt. Veel van deze stofzuigers kun je eenvoudig aansluiten op uw filterpomp. Voor meer gemak raden we je echter aan om een zwembadstofzuiger te kopen die op een transfo werkt en met een eigen systeem, zodat je geen slangen hoeft aan te sluiten op een filterpomp. Ideaal zijn ook onze robot zwembadstofzuigers! Deze reinigen de bodem van jouw zwembad.

Zwembad schoonmaken met borstels.

Voor het los schrobben van bodemvuil dat zich heeft vastgezet bestaan er allerlei handige zwembadborstels. Een zwembadborstel met telescopische steel zorgt ervoor dat je vanaf de kant ieder plekje van de bodem kunt bereiken. Voor de zijwanden is een schuurpad met voorgevormde handgreep geschikter.

Verwijder vuil met oppervlakte- en bodemschepnet.

Zwevende vuildeeltjes en troep dat op het water drijft, bijvoorbeeld bladeren en insecten, verwijder je eenvoudig met een oppervlakteschepnet. We raden je aan om een schepnet te kopen dat je kan aansluiten op speciale telescopische steel. Zo kan je vanaf de kant gemakkelijk al het vuil wegscheppen. Om vuil te kunnen verwijderen van de bodem gebruik je een bodemschepnet. Kies bij voorkeur voor een wat zwaarder model. Ideaal om bladeren te verwijderen die zijn gezonken, insecten, steentjes en ander vuil.

Laat absorberende zwembadsponzen het werk doen!

Speciale absorberende zwembadsponzen absorberen weer een heel ander soort vuil, namelijk lichaamsoliën (huidvet) en zonnebrandcrèmes. Dat soort vuil veroorzaakt vaak een schuimkraag op het water. De spons zuigt zich hiermee vol. Knijp hem regelmatig uit en dan kan je er met gemak een maand lang mee doen!

Onderhoudssets voor zwembaden.

Bespaar geld en schaf één van onze onderhoudssets aan! Met de schoonmaakset heb je direct alles in huis om jouw zwembad proper te houden. In dit pakket zit een telescopische zwembadsteel, een oppervlakte- én bodemschepnet, een borstel en een bodemstofzuiger.

Reinig regelmatig de zwembadfilter.

In een zwembadfilter hoopt vuil sneller op dan je zou denken. Het is dan ook belangrijk om regelmatig een ‘backwash’ te doen. Hierdoor wordt het vuil afgevoerd en neemt de druk in de filter af. Een backwash of keerspoeling voorkomt ook het dichtslibben van het zand in de zandfilter. Als de druk in de zandfilter +/- 0.5 bar gestegen is of wanneer je merkt dat de doorstroming gestremd is, dien je een keerspoeling uit te voeren. Een backwash keert de waterstroom in de filter om zodat het zand gespoeld wordt.

Voor meer info --> info@dldpools.be

GERELATEERD ARTIKEL

Ontdek ook onze video’s op YouTube

GENIET STERK, LEEF VOLUIT EN MAAK JE DROMEN WAAR!

Op zoek naar een zwembad met een eerlijke prijs, een uniek design en tijdloze technologieën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACTEER ONS

In de kijker