Wat is een skimmer en waarom is dit belangrijk?

wat is een skimmer in een zwembad

Wat is een skimmer?

Heb je je ooit al afgevraagd wat de functie van die kleine rechthoekige gaten aan het oppervlak van je zwembad is? Deze skimmers zijn afzuigpunten voor het zwembad en worden meestal net onder de zwembadrand gemonteerd. Binnenin de skimmer is er ook altijd een mandje aanwezig. Dit mandje verzamelt grof vuil zoals bladeren en takken vooraleer het water naar de filter gaat. Het is aangeraden om dit mandje frequent te reinigen, dit zorgt ervoor dat het water op lange termijn goed kan blijven doorstromen. 

Soorten skimmers

De keuze van het soort skimmers wordt bepaald aan de hand van de afwerking van het zwembad. Wanneer je een kunststof zwembad plaats, kies je beter voor een PVC skimmer. Voor betonnen en betegelde zwembaden worden bronzen of roestvrijstalen skimmers gebruikt. Deze gaan doorgaans langer mee maar zijn ook een stuk duurder dan plastic skimmers.

Daarnaast is er ook een verschil tussen hoog- en laagwaterskimmers. Dankzij een hoogwaterskimmer kan je het waterpeil van het zwembad laten stijgen voor een moderne look. De skimmers zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals beige, blauw, groen, grijs en zwart. 

GERELATEERD ARTIKEL

Ontdek ook onze video’s op YouTube

GENIET STERK, LEEF VOLUIT EN MAAK JE DROMEN WAAR!

Op zoek naar een zwembad met een eerlijke prijs, een uniek design en tijdloze technologie├źn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACTEER ONS

In de kijker