Waar hou je best rekening mee bij de keuze van je zwembad?

keuze zwembad

Overloop, onderloop, skimmer, infinity

Het water kan het zwembad op twee manieren verlaten: via een overloop of onderloop. Bij een overloop ligt het niveau van het zwembadwater gelijk met de rand van het zwembad. Het overtollig water stroomt dan over de boordsteen in een open voeg onder de vloer.

Het onderloopzwembad kenmerkt zich doordat het water tot net onder de zwembadboord blijft staan. Er zijn geen skimmers te zien. Bij een skimmerzwembad is de zwembadrand voorzien van de benodigde skimmers. Deze zijn zichtbaar. Het infinity zwembad of ook wel het zwembad "zonder rand" genoemd lijkt op te gaan in het landschap.

Ligging en oriëntatie

Het is belangrijk dat je je zwembad voorziet op een zonnige plaats in je tuin. Zo kan je als zwembadeigenaar optimaal van je zwembad genieten. Op deze plaats te weinig privacy? Geen probleem. Door het plaatsen van extra beplanting of een muurtje is dit soms snel opgelost.

Vormgeving

Welke zwembadvormen zijn mogelijk? Door onze zwembaden in polypropyleen zijn alle vormen mogelijk. Rechthoekige zwembaden zijn de meest geplaatste zwembaden, onder meer omdat dat de efficiëntste vorm is met oog op de afdekking.

Deze kunnen gaan van enkele meters plonsplezier tot buitenmaatse afmetingen.
Toch zijn ook andere varianten, zoals een L-vorm, een verlengde vierkante of ronde instapzone, een vierkant zwembad met een afmeting op maat van jouw tuin niet onmogelijk. Neem zeker eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod. Als officiële invoerder van Niveko pools bieden wij jou een tal van mogelijkheden.

De afdekking

Een zwembad is pas af, als er sprake is van een kwalitatieve afwerking naar eigen smaak. Daar hoort natuurlijk ook een passende zwembadafdekking bij. Eigenlijk kan een zwembad niet zonder afdekking. Een afgedekt zwembad houdt de warmte veel beter vast, waardoor het water minder snel afkoelt. Dat scheelt energie en dus kosten.

De zwembaden van DLD-pools zijn voorzien van kwalitatieve solar lamellen van het merk "Aquadeck" De belangrijkste toegevoegde waarde van solar lamellen? Deze maken optimaal gebruik van de warmte van de zon. De solar lamellen hebben een transparante bovenlaag die de warmte van de zon doorlaat.

De solar lamellen geven zonnewarmte door aan het water en zorgen zo voor een milieuvriendelijke verwarming van het water. De elektrische zwembadverwarming is nauwelijks nodig bij gebruik van onze duurzame en milieuvriendelijke solar lamellen. Een extra effect is dat deze solarlamellen het zwemseizoen verlengen Bovendien houdt een afdekking gras, bladeren en ander tuinafval uit het water.

Graag nog wat extra info? https://www.aquadeck.nl/

De randafwerking

Op warme dagen zorgt een zwembad in de tuin gegarandeerd voor uren zwemplezier. Alvorens men hiervan kan genieten is het echter belangrijk om een aantal keuzes te maken op vlak van afwerking. De juiste boordstenen zullen er namelijk voor zorgen dat het zwembad zowel praktisch als ethisch aan de wensen beantwoordt. Natuursteen is bij de keuze het meest populair, maar meer en meer mensen kiezen voor een natuurgetrouwe imitatie in een composietmateriaal.

Onderhoud

Je wil je pas aangelegd zwembad uiteraard zo lang mogelijk fantastisch houden. Goed onderhoud is hierbij erg belangrijk. Gezond water is essentieel en kwalitatieve filters zijn hierbij zeker geen overbodige luxe. Wil jij na een drukke werkdag enkel genieten van die parel in je tuin? Daar hebben wij alle begrip voor. 

Geavanceerde, volautomatische systemen die deze taken van je overnemen vind je zeker in ons aanbod. Zelfs het af en toe stofzuigen van de zwembadbodem en wanden kan met behulp van een robotstofzuiger. Enkel genieten van "kwaliteit" met familie en vrienden is waar DLD-pools voor staat. 

GERELATEERD ARTIKEL

Ontdek ook onze video’s op YouTube

GENIET STERK, LEEF VOLUIT EN MAAK JE DROMEN WAAR!

Op zoek naar een zwembad met een eerlijke prijs, een uniek design en tijdloze technologieën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACTEER ONS

In de kijker