Wat is de kost van een zwembad?

Een zwembad onderhouden? Met welke kosten moet je rekening houden?


Op zoek naar een zwembad van uitstekende kwaliteit? Maar toch graag even een overzicht van wat een zwembad kost.
Wij zetten als zwembadbouwer alles even voor je op een rijtje. 

De onderhoudskosten van een zwembad.

Onderhoudskosten staan in verhouding tot de grootte van je zwembad en de kwaliteit.
Daarom is het belangrijk eerst en vooral te kiezen voor een kwaliteitsvol zwembad met een goede isolatie en toestellen die energiezuinig zijn.
De zwembaden van DLD-pools zijn vervaardigd uit kwaliteitsvollen Niveko high tech polymer en hebben een uitstekende isolatie. 
Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de gebruikte materialen.
Kosten voor de werking van technische apparaten.

Voor een goed werkend zwembad heb je natuurlijk een aantal apparaten nodig die zorgen voor kristalhelder en lekker warm zwembadwater.
De filterpomp heb je het hele jaar door nodig, maar deze zal natuurlijk in de winter op een lagere capaciteit draaien dan in de zomer.
En een variabel gestuurde inverter warmtepomp zal zorgen voor lekker warm zwembadwater met oog op matig energieverbruik.
Ook bij de keuze van de pomp en de filtratie van je zwembad vraag je best raad aan je zwembadbouwer. Een goed werkende pomp en filter zullen ervoor zorgen dat je water veel sneller gefilterd zal worden. Hierdoor zullen de verbruikskosten een stuk lager liggen dan goedkopere versies die veel tijd nodig hebben om het water te filteren. Bij een goed werkend filtersysteem zal ook het gebruik van ontsmettings producten een pak lager liggen. 
De meeste zwembadbouwers maken voor verlichting van het zwembad gebruik van LED-verlichting. Ook het aanschaffen van een goed isolerende zwembadafdekking zorgt voor een minimum aan warmteverlies.
Wanneer je kiest voor solarlamellen zal je zwembadwater een temperatuurwinst boeken, waardoor de warmtepomp sneller de gewenste temperatuur zal bereiken. 

Toch rekenen we voor het verbruik van deze toestellen op een jaarlijkse kost van tussen de 500 à 600 euro.

Kosten voor ontsmetting van je zwembad.

Om het water zo zuiver mogelijk te houden, zodat je optimaal kan genieten van die duik in eigen tuin hebben we natuurlijk een aantal producten nodig zoals chloor en Ph.
Deze producten zullen je tussen de 200 en 400 euro per jaar kosten.
Hoe beter je je zwembad onderhoud, hoe lager deze kosten zullen zijn.
Ook een automatisch doseerapparaat zorgt voor besparing op deze kosten. Door de aanschaf van een automatische dosering zorg je niet voor onnodig toevoeging en overdosering van producten aan je zwembadwater.

Voor het overwinteren en opstarten van je zwembad doe je best beroep op de vakkennis van je zwembadbouwer.
Service, onderhoud en interventies bij mankementen zorgen ervoor dat jouw zwembad blijft blinken als een pareltje.
Deze kosten bevinden zich rond de 250 euro voor een onderhoudsbeurt. 

Het aanvullen van het zwembadwater.

Een zwembad zal regelmatig om aanvulling van het zwembadwater vragen.
De hoeveelheid van het aantal water dat je jaarlijks moet bijvullen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Enerzijds hebben we de weersomstandigheden zoals regen en warmte.
Anderzijds hebben we het gebruik van het zwembad. 
Spelen er regelmatig kids in het zwembad die houden van een bommetje of genieten van die glijbaan in het water? Ben jij de sportieve zwemmer die een gans jaar door baantjes trekt? Of eerder de rustige genieten die bij zonsondergang geniet op de beach van je zwembad?

Maar zeker is dat je meer water zal moeten bijvullen wanneer je vaker van je zwembad gebruik maakt.
Ook moet je rekening houden met het regelmatig stofzuigen en backwashen van je zwembad, waarbij je ook wat waterverbruik zal hebben.

Prijs van water is ook sterk afhankelijk van de regio.
Hiervoor kan je best eens op je waterfactuur kijken.

Totaalkost op jaarbasis.

Een goed onderhoud van je zwembad is belangrijk. 
Wanneer je onderhoud van je zwembad uitstelt zal dit alleen voor extra kosten zorgen en natuurlijk willen we ze lang mogelijk zorgeloos kunnen genieten.
Toch rekenen we op een kost van ongeveer 100 à 150 euro per maand. 

Hoe kunnen we de onderhouds- en verbruikskosten van een zwembad beperken?

- zorg voor energiezuinige en variabel gestuurde toestellen voor je zwembad

- zorg voor een goede waterkwalitiet: ontsmet je zwembad door middel van een doseerapparaat      waardoor je geen overbodige producten gaat toevoegen aan je zwembadwater

- kies voor een kwalitatief en goed geïsoleerd zwembad

- kies voor een osmosevrij zwembad 

- probeer vuil regelmatig uit je zwembad te vissen en stofzuig je zwembad best na een regenbui of kies voor een automatische stofzuiger

- zorg voor een goed zomer- en winteronderhoud zodat je toestellen lager meegaan en de zwembadbouwer de garantie van je toestellen kan behoudenGraag wat meer info?

info@dldpools.be
www.dldpools.be


GERELATEERD ARTIKEL

Ontdek ook onze video’s op YouTube

GENIET STERK, LEEF VOLUIT EN MAAK JE DROMEN WAAR!

Op zoek naar een zwembad met een eerlijke prijs, een uniek design en tijdloze technologieën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACTEER ONS

In de kijker