Een luxe overloopzwembad op maat om u tegen te zeggen.

Op zoek naar een overloopzwembad in de tuin? Wat is een overloopzwembad? 


Het is een binnen- of buitenzwembad waarbij het niveau van het water steeds even hoog staat als de rand van je zwembad.
Het oogt strak en mooi en vormt een spiegel in je tuin. Dit zwembadtype heeft een esthetisch voordeel, doordat je geen skimmers of boord meer ziet.

Hoe werkt een overloopzwembad?


Bij een overloopzwembad zal het overtollige water voortdurend wegvloeien via de overloopgoten aan de rand van het zwembad. Het is het meest zelfreinigende zwembad dat er bestaat, doordat het omringd is door goten.
Het water komt via de goten terecht in een buffertank.
Er is dus een voortdurende watercirculatie. Vuildeeltjes die terecht komen in het water zullen onmiddellijk worden afgevoerd en gefilterd.

Achter een overloopzwembad schuilt natuurlijk heel wat techniek. Dit vergt meer onderhoud dan een zwembad met skimmers en zorgt ook voor een duurder prijskaartje. 
Wat zijn de voor- en nadelen van een overloopzwembad?

Wanneer je kiest voor een overloopzwembad heeft dit als minpunt dat het prijskaartje van dit exclusieve overloopzwembad toch wel wat pittiger is dan dit van een skimmer zwembad. 
Dit komt vooral door de technische installatie die dit zwembad zo uniek maakt en het presteren van extra werkuren om alles optimaal te laten fuctioneren.
Bij een overloopzwembad spreken we al snel van een prijskaartje vanaf 70000 euro.
Afhankelijk van de keuzes die je maakt en de specifieke wensen wat betreft automatisatie kan dit al snel oplopen tot 80000 à 90000 euro voor een luxe exemplaar. 
Voordelen van een overloopzwembad zijn de goede watercirculatie waardoor vuil snel afgevoerd zal worden, een beperkter gebruik van chemicaliën door de goede filtratie, aangenamer uitzicht door spiegeleffect.
Een overloopzwembad is uiteraard een prachtig geheel en zal de waarde van je woning naar een hoger niveau tillen.
Overloopzwembaden zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.
Bovendien krijg je bij een overloopzwembad een nog betere warmteverdeling.

Graag wat meer info over ons uitgebreide gamma aan overloopzwembaden?

GERELATEERD ARTIKEL

Ontdek ook onze video’s op YouTube

GENIET STERK, LEEF VOLUIT EN MAAK JE DROMEN WAAR!

Op zoek naar een zwembad met een eerlijke prijs, een uniek design en tijdloze technologieën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

CONTACTEER ONS

In de kijker